dijous, 5 de juny de 2014CLOENDA AGENDA 21 ESCOLAR 2013-2014
El 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, ha sigut els dia escollit pels centres educatius  de l'agenda 21 escolar per celebrar la Cloenda del curs 2013-14.El jardins del Centre cultural Metropolità Tecla Sala ha acollit per tercera vegada més de 300 alumnes de primària i secundària que s'han tornat a trobar per intercanviar les seves experiències i participar d'una diada plena d'activitats sostenibles.L’acte s’ha dividit en dues parts. Una més lúdica, on els alumnes han realitzat tallers dinamitzats per alumnes de centres com:
Sant Josep el Pi, que han cuinat crispetes amb una cuina solar.
Torres i Bages, amb un taller de mecànica de bicicletes i mobilitat sostenible.
Eugeni d'Ors, que han construït cotxes amb materials de rebuig als quals han dotat d'un motoret.
Eduard Fontserè, que ens ha ensenyat a construir unes pantalles per a làmpades molt ecològiques.
Bellvitge que han dinamitzat una cursa amb cotxes solars fabricats pels alumnes de l'institut.
També s'ha comptat amb la participació de diverses entitats col·laboradores com el Casalet amb el Pesca deixalles, La Saboga amb un taller creatiu de punts de llibre i collarets amb   capsules nespresso. Àmbit energètic que  ensenyaren com crear un Hort sostenible. Solidança, on es varen fabricar llibretes i diaris reciclats. Serveis educatius on els joves dissenyaven la seva ciutat ideal. I la Fundació Ondablue que va dinamitzar el seu  taller "L'aigua un recurs imprescindible".
D'altra banda també hi ha hagut un acte més formal on les escoles instituts van intercanviar les seves experiències tot exposant a la sala d'actes del centre cultural la feina feta durant el curs.


També es va exposar un mural realitzat per alguns centres Padrins del riu. Aquesta iniciativa dinamitzada pel l'Institut Eduard Fontserè va donar una imatge ben artística al riu.Cada cop són més els centres que potencien  les activitats ambientals amb els alumnes i cada cop des de més petits. Enguany comptem amb l'adhesió de dues llars d'infants, La Casa de la Muntanya i la Casa dels Arbres.

IMATGES DE LA CLOENDA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada