divendres, 29 d’abril del 2016

Deu anys de l’AGENDA21 ESCOLAR A L’HOSPITALET DE LLOBREGAT
Al Teatre Joventut es va celebrar el desè aniversari del programa Agenda21 escolar, que dinamitza l’educació ambiental a les escoles de la ciutat. Cada centre educatiu havia presentat un vídeo amb una de les activitats que han portat a terme o un resum del que han fet aquests deu anys. Els vídeos varen poder ser vistos i votats per internet. Durant l’acte es varen veure imatges de les múltiples activitats que els nois i noies de l’Hospitalet han fet durant aquest temps, tan dins de la pròpia escola com en activitats col·lectives.



La celebració va comptar amb un espectacle protagonitzat per en Dani Jiménez, que va fer un recorregut pels científics que més han contribuït a l’elaboració del pensament, des d’Arquimedes fins a Einstein. Amb exposicions pràctiques, es va resseguir el camí de les idees que han s’han anat traçant al llarg de la història de la descripció científica del món. L’espectacularitat de les experiències va ajudar a la comprensió dels conceptes que s’anaven explicant.





El material inicial de l’Agenda21 escolar de l’Hospitalet va ser elaborat el 2006 per sis mestres i ambientòlogues d’El Casalet, Moviment d’ensenyants que va rebre, a més, l’encàrrec de la dinamització de les diverses activitats d’educació ambiental als centres educatius de la ciutat. Els representants de les 29 escoles que actualment estan adscrites al projecte, elaboren les seves propostes d’activitat en un Grup de Treball d’educació ambiental, que és coordinat per la tècnica municipal de Medi Ambient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada