dijous, 1 de juny del 2017

XI Cloenda de l'Agenda 21 Escolar

XI Cloenda de l'Agenda 21 Escolar

Un any més els centres educatius de l’Hospitalet celebren la cloenda de l'a21 escolar al Centre Cultural Metropolità Tecla Sala. Ha estat un any ple de bones practiques i experiències ecològiques i és a final de curs, coincidint amb el dia mundial del medi ambient, que les escoles es troben per compartir i gaudir conjuntament d’un dia ple d’activitats sostenibles, enguany centrades en l’energia.



Més de 400 alumnes  de primària i secundària van ocupar els jardins del centre cultural, on varen poder participar de diversos tallers a càrrec d'escoles de l'a21 i entitat col·laboradores.

L'Academia Cultura ens va fer tastar unes delicioses  crispetes cuinades amb el Sol.
L'Eugeni d'Ors, ens va ensenyar com es port transformar l'energia amb el seu gins dels gots voladors.
El Col·legi Tecla Sala va demostrar que amb material reciclat podem construir joguines molt entretingudes.
L'Institut Bellvitge  va dinamitzar una activitat amb robots i cotxes solars fabricats pels alumnes del centre.
L'institut Vilumara ens va ensenyar que podem tenir un petit hort a les nostres cases amb les tomaqueres invertides.



Les entitats tampoc han volgut perdre's aquesta festa del medi ambient.

El Casalet ens va ensenyar que una correcta separació dels residus ens permet estalviar energia i recursos naturals. Solidança,  aprofitar els papers usats per fabricar llibretes i diaris molt originals i calcular les reduccions de CO2 emeses en reutilitzar aquest material. Serveis educatius  ens va apropar a l'obra de l'artista Jaume Pitarch. El centre d'art TPK amb la seva proposta artística van crear un jardí alternatiu. Diputació Gaia ens va fer Saltar amb Energia. Amb BaixBus vam pujar al Bus híbrid. L'AMB ens va apropar a les energies renovables. La Guardia Urbana va demostrar als nens i nenes que es possible moure's de manera segura i sostenible per la ciutat. Amb L' ICAEN varem passar una bona estona estalviant Watts amb el joc Hola Watty.

A més a més, dintre del Mes de la Natura i el Medi Ambient, també hi ha hagut temps per compartir experiències entre els diferents centres participants.



L'acte de cloenda de l'Agenda 21 Escolar a l'Hospitalet va comptar amb la visita de l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, que va voler conèixer de prop les diferents activitats i tallers organitzats.

Aquí us deixem un petit vídeo de la jornada. La cloenda en una cançó.


I podeu veure totes les fotos en el següent enllaç.

A més de trobar més informació a:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada