dilluns, 1 d’agost del 2011

LA FESTA DE L’AGENDA 21 ESCOLAR

El passat 2 de juny va tenir lloc al  Centre Cívic el Gornal l’acte de cloenda de l’agenda 21 escolar.

L’acte es va dividir en dues parts. A la primera, quatre centres van realitzar una sèrie de tallers als quals van participar la resta d’alumnes assistents. 

L’Institut Eugeni d’Ors  van elaborar polseres amb argolles de llaunes de begudes i portamonedes amb brics,.

Els de l’Escola Sant Josep-el Pi ens van explicar com funciona un forn solar.

L’Institut Rubió i Ors ens va ensenyar com  reciclar càpsules de cafè,.

I els de l’Institut Torras i Bages sota el projecte “Bicicleta, medi ambient i patrimoni” van realitzar un taller de mecànica de bicicletes.

També varem comptar amb la presència dels  RecicLuthier, que fusionen reciclatge, música i tecnologia, Els joves van participar en un taller on amb objectes quotidians ens ensenyaven a fabricar instruments musicals que després tocaven. 



Durant la segona part, els alumnes representants de cada un dels centres van exposar el projecte de la seva escola o un dels aspectes més significatius tractats al llarg del curs amb fotos de l’experiència o dels resultats obtinguts. 


Les agendes 21 escolars són les activitats mediambientals que duen a terme els centres educatius de la ciutat. Es van posar en marxa ara fa sis anys a imatge de l’Agenda 21 municipal, el document que planifica les actuacions de l’Ajuntament en matèria ecològica. Actualment són un total de 24 de centres educatius de la ciutat,  que han signat el compromís i s’han adherit a participar en l’Agenda 21 escolar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada