divendres, 1 de juny del 2012



UNS 350 ALUMNES CELEBREN LA CLOENDA DE L’AGENDA 21 ESCOLAR 2012.


Un any més, infants, adolescents i joves representants d’una dotzena de centres educatius de l’Agenda 21 escolar han celebrat aquest 31 de maig la cloenda del curs a les instal·lacions del Centre Cultural Metropolità Tecla Sala.

Durant tot el matí varen participar en més d’una dotzena de tallers i activitats lúdico-educatives relacionades amb el medi ambient i les arts, i que tenien com a eix principal les energies renovables, l’escassetat d’aigua al mon, la mobilitat sostenible, el reciclatge, la recollida selectiva, l’art compromès i l’urbanisme, molts d’ells preparats pels propis centres adscrits a l’Agenda 21 escolar.

Els alumnes de l’Institut Eugeni d’Ors ens varen ensenyar a dissenyar originals polseres amb argolles de llaunes de refresc que havien anat recollint des de feia temps.


L’institut Fontserè va donar una nova vida a les ampolles de plàstic, transformant-les en boniques flors primaverals que els nens i nenes varen poder endur-se’n a les seves escoles.


L’Acadèmia Cultura ens va fer passar una estona molt entretinguda tot jugant a jocs tradicionals fets pels propis alumnes amb materials reciclats com el dòmino o el tres en ratlla.



L’escola Sant Josep el Pi ens va ensenyar a cuinar boníssimes crispetes amb energia renovable gràcies a la cuina solar cedida per la Fundació Terra i a conèixer les possibilitats de l’energia solar tèrmica.

  
Els alumnes de l’Institut Torres i Bages, que des de fa anys potencia la bicicleta com a mitjà de transport, ens varen ensenyar com dur a terme reparacions bàsiques i de manteniment de la bicicleta, a més de permetre participar en una divertida Bici-gimcana que havien organitzat en l’entorn del Centre Cultural, amb l’ajuda de la Guàrdia Urbana.


L’Institut Bellvitge va dur cotxes solars que ells mateixos varen fabricar i amb miralls ens ensenyaren com dirigir els rajos solars per moure amb més rapidesa els diversos vehicles.



Aquest any s’ha comptat amb la Participació de diverses entitats que ens han ofert tallers molt diversos:

El Casalet amb els educadors de l’activitat gratuïta de la deixalleria ens varen portar un mar de deixalles que els alumnes havien de pescar i separar tot aprenent els conceptes bàsics que calen per portar a terme la separació de residus i l’ús de les deixalleries a l’Hospitalet.



Els Serveis Educatius del Centre Cultural va oferir als nois i noies l’oportunitat de dissenyar una ciutat a partir de criteris racionals i funcionals. Va ser un dels taller inesperats que varen atraure l’atenció dels grups d’alumnes que hi varen poder participar.

Els tallers TPK varen construir una catifa de vaixells de paper en homenatge a Greenpeace. El resultat va ser una espectacular flota que va fondejar davant de les portes del taller.




La Fundació OndaBlue ens va aportar una pinzellada del seu taller gratuït L’AIGUA UN RECURS IMPRESCINDIBLE, on els nois i noies varen ser els protagonistes del cicle de l’aigua.

L’espai on hem realitzat la clausura i les persones que gestionen tot el complex ens han permès de realitzar totes les activitats programades d’una manera molt satisfactòria.

Com cada any, les escoles varen exposar les línies més importants de les activitats mediambientals que han anat realitzant durant el curs a la sala d’actes del Centre Cultural. Tot el material aportat per les escoles es pot consultar al bloc.



Aprofitant la diada de cloenda de las activitats de l’Agenda 21 escolar, el Centre Educatiu Tecla Sala va signar la seva adhesió al projecte i va passar a ser el vint-i-setè centre educatiu que s’ha compromès a realitzar un treball coordinat d’ambientalització del centre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada