divendres, 4 de març del 2016


III Fòrum XESC Baix Llobregat Secundària

El divendres 4 de març es va celebrar a la Biblioteca Ramón Fernández Jurado de Castelldefels el tercer Fòrum XESC de secundària del Baix Llobregat, amb la participació de 70 alumnes i 36 professors de 23 centres de quinze pobles i ciutats del Baix Llobregat. La temàtica central d’aquest Fòrum va ser la participació.
En l’acte de presentació, l’Aleix Diz de l’Institut Bellvitge va exposar el recorregut del Consell Verd del seu centre des de la seva formació el 2010, les reflexions sobre els èxits obtinguts, els entrebancs trobats i les perspectives de futur. Va recalcar que el Consell Verd no pot ser una mena de bolet, que s’ha d’inserir en la vida del centre, com ja han fet altres grups com el de Mediació o el de Competències bàsiques que has sigut capaços de modificar comportaments. De la mateixa manera, el Consell Verd hauria de proposar activitats d’educació ambiental que siguin avaluables des de les diferents matèries, ja sigui en forma de continguts, activitats o treballs diversos.

Els assistents varen poder participar en l’intercanvi d’experiències que es va produir, comprovant que hi ha molts centres implicats en la millora del medi ambient i de l’educació ambiental en particular. Es varen exposar les activitats que s’han anat fent als diversos centres, amb els resultats obtinguts i sense estalviar l’explicació de les dificultats que s’han anat trobant en la seva posada en pràctica



Finalment, els participants varen col·laborar en la construcció de “sòlides” estructures realitzades amb canyes subjectades amb gomes.



Adjuntem el formulari proposat per tal que cada grup participant valorés cada una de les experiències que aportava.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada