divendres, 3 de juny del 2016

10 anys de Cloenda
de l'agenda 21 escolar
Un any més les escoles i instituts, que aposten per projectes sostenibles i mediambientals al centre, s'han trobat per intercanviar les seves experiències i participar d'un matí lúdic amb activitats i tallers.



La data era ben especial. Enguany l'agenda 21 escolar celebra el seu desè aniversari. Així ho hem volgut recordar dibuixant tots junts un 10 gegant als jardins del Tecla Sala.


Després de la foto de família, els més de 350 alumnes assistents, han participat a diferents tallers organitzats per escoles i entitats de l'Hospitalet.

· Els nois i noies de l'institut Eugeni d'Ors  han ensenyat a fer polseres amb argolles de refresc.
· Amb l'Acadèmia Cultura han pogut crear i jugar amb un laberint de cartró.
· L'escola Tecla Sala ha demostrat que amb el sol es poden cuinar unes crispetes boníssimes.
· Els alumnes de l'institut Eduard Fontseré han ensenyat a d'altres alumnes a elaborar pintures ecològiques que s'han pogut endur a la classe.
· L'institut Bellvitge ha demostrat que tecnologia i sostenibilitat són possibles amb els seus robots solars conduits per smartphones
· L'institut Torrres i Bages amb el seu projecte "Amb bici a l'institut" han preparat un petit taller de mecànica de bicicletes.
· Àmbit Energètic ha demostrat que amb materials alternatius es pot construir un petit hort sostenible.
· El Casalet ha ensenyat als nois i noies a separar els residus d'una manera màgica i divertida amb el Pescadeixalles.
· El TPK, com cada any,  ens aporta la pinzellada artística a l'acte amb les creacions proposades als nois i noies.
· L'AMB, dins dels actes de la Setmana de l'Energia, ha parlat de les energies renovables tot construint un molinet de vent.
· Tècniques de Qualitat Ambiental de la Generalitat han dinamitzat un taller sobre la qualitat de l'aire.
· Solidança ha ensenyat a fabricar i decorar unes llibretes tot reutilitzant diversos materials. 



Com a novetat, les escoles han fet una taula rodona. Els nois i noies explicaven una de les activitats ambientals realitzades al centre i responien les preguntes plantejades de la resta dels companys. Una experiència molt enriquidora, que ha quedat plasmada en un mural on s'han recollit les fotografies que han aportat d'aquestes experiències.


Actualment ja són 30 centres que han apostat per l'agenda 21 escolar. Escoles Bressol, centres de primària i secundària, que creuen en la importància de fer xarxa i potenciar activitats  al centre per fer del nostre barri i la nostra ciutat un espai més sostenible.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada