diumenge, 2 d’abril del 2017

Dia Mundial de lAigua a LHospitalet

S’ha celebrat el divendres 24 de març amb escoles i el diumenge 26 de març amb ciutadania en general. Totes dues propostes són una iniciativa dels Padrins del riu, un conjunt d’entitats i escoles que volen promoure el riu Llobregat al seu pas pel nostre municipi, que desitgen acostar la ciutat al riu, que és proper físicament, però llunyà encara en el pensament de gran part dels habitants.

El diumenge vam tenir sol i bon temps. Les activitats obertes a tots els públics programades pel 26 de març s’han dut a terme amb èxit i amb una nombrosa participació. Tothom ha pogut anar fins al riu i fer algunes de les activitats que les diferents entitats padrines del riu organitzaven.

A continuació us expliquem com han anat les activitats i us ensenyem algunes fotografies:

Agafat el Camí del Riu, passada la masia de Cal Masover Nou vam fer unes fotos de família amb Cal Trabal al darrera.



A partir d’aquí el grup es va dividir en tres parts: els que feien la pedalada fins a Sant Boi (organitzada per la Saboga), els que van volen fer una caminada circular de 7 km (passant per Cornellà, El Prat i Sant Boi i guiada pel Club Muntanyenc de l’Hospitalet) i finalment els que van voler fer activitats d’educació ambiental a peu de riu.

Ens han acompanyat membres del Casal de gent gran Ermita, famílies del Club d’Esplai Pubilla Casas i de l’AFA Paco Candel, Voluntaris de l’Hospitalet, Protecció Civil, Plataforma No més Blocs, així com particulars interessats en el tema.

Els tallers han estat un èxit i atenien públic de totes les edats:

El de SEO Birdlife, a més de repartir material de sensibilització, pòsters i guies d’ocells, van fer tallers de rastres, imans, caretes i d’altres manualitats per als més petits. També tenien una part d’explicació de nius, plomes, etc.



Tallers per als més petits de SEO Birdlife

Biosfera ens va parlar de les espècies invasores que podem trobar al riu i ens van informar que ara està tipificat com a delicte l’alliberament de tortugues de Florida al riu, que la canya que habitualment trobem és invasora i se la coneix com a canya americana, encara que té procedència asiàtica. Originalment es va portar per posar-les a les tomaqueres dels pagesos.



Taller d'espècies invasores de Biosfera

La diversitat de flora i fauna que sumen entre la zona agrícola i el riu és la més alta de la ciutat i reuneix aproximadament el 75% de les espècies de tot L’Hospitalet.

El Centre de Normalització Lingüística ens va oferir uns jocs lingüístics, on petits i grans ens les vam haver d’empescar per endevinar el resultat dels jeroglífics, força difícils. Va ser una experiència molt divertida.

Taller  deNormalització lingüistica

Petits i grans han aprés molts aspectes relacionats amb la vida del riu i les diverses espècies que hi habiten, així com els noms correctes de molts mots relacionats amb l’aigua.

Per repassar el passat agrícola al voltant del riu i l’impacte socioeconòmic al municipi, el Centre d’Estudis de l’Hospitalet va preparar un joc d’imatges molt atractives, anomenat “La màquina del temps”.

Activitat del Centre d'Estudis

Els tallers d’”Aigua neta!” i “Un got d’aigua” del Programa Metropolità d’Educació per la Sostenibilitat de l’AMB ens han ajudat a entendre el procés de depuració d’aigua i també a distingir en un tast d’aigües el sabor de l’aigua provinent d’aixeta o bé d’ampolla de mineralitació alta o baixa, i tot això ens ha permès relacionar-ho amb la reducció de residus i envasos.

 
Activitats de la Diputació de Barcelona i Àrea Metropolitana
Volem agrair la participació de tots els assistents i la tasca de les entitats padrines que han organitzat alguna activitat, així com les administracions que han col·laborat amb l’aportació de tallers especials per a l’efemèride, com la Diputació de Barcelona i l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Notícia a L'H Digital

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada