dijous, 26 d’abril del 2018


DIA MUNDIAL DE L’AIGUA 2018

L’Esplanada del Padrins va acollir el passat 20 d’abril les activitats del Dia Mundial de l’Aigua, amb la participació d’una 400 alumnes de sis centres de la ciutat: Institut Mercè Rodoreda, Escola Canigó, Institut Apel·les Mestres, Institut Eugeni d'Ors, Institut Santa Eulàlia i el col·legi Balaguer.

L’Esplanada presentava un estat diferent d’altres vegades: més de la meitat  de la superfície era plena de cards molt crescuts i una bona part plena de l’aigua que quedava de la inundació dels darrers dies, deguda a la crescuda del riu.
Els estudiants es varen dedicar a diverses activitats, entre les quals:
  • Analítica de l’aigua del riu (Institut Mercè Rodoreda)
  • Gimcana de plantes
  • Taller de construccions amb canyes (L’obrador)
  • La màquina del temps (Centre d’Estudis de l’Hospitalet)
  • Conta-contes del Senyor riu per als més joves (Diputació de Barcelona)

També varen poder fer les activitats autoguiades que havien estat preparades prèviament pels responsables dels centres. Entre aquestes, el memory d’animals (Escola Canigó), els jeroglífics, mots encreuats, sopa de lletres amb termes relacionats amb el riu (Centre de Normalització Lingüística), conèixer l’estructura de la llera, les infraestructures que la limiten i el camí del riu (El Casalet).

La foto conjunta dels participants es va haver de fer al terreny erm que queda sota la B-20, ja que el talús de l’esplanada era ple de vegetació. Després de cantar l’Himne dels Padrins, els nois i noies varen refer el camí del riu, ara cap a l’escola.
Podeu veure la informació que n’ha fet la TVL’H aquí

1 comentari:

  1. Mis 2 webs (sin publicidad) pueden interesar a ustedes: yofrenoelcambioclimatico.blogspot.com (MENOS es MEJOR) y plantararboles.blogspot.com, un manual para reforestar, casi sobre la marcha, sembrando semillas de árboles autóctonos en zonas deforestadas, baldías, más o menos cercanas al lugar de su recolección. Salud. José Luis Sáez

    ResponElimina